Angola - OSJ-Dacia.org

Gå til indhold

Angola

Menu > Ordens arbejde > Projekter

ANGOLA

Storprioratet Dacia har siden 2009 deltager i et hjælpeprogram i Angola i regi af  Malteserrådet.
Projektet omfatter indsamling og afsendelse containere med miljø-, landbrugs-, hospitals- og undervisningsudstyr, samt inkøb af medicin.

Det er et samarbejde med den Angolanske Menoit Kirke (AMBA) som omfatter både vandrensning, klinikker, skoler, børnehave og landbrug. Uden for byerne er der ikke ledningsført strøm og vand. Der er slet ingen kloakering.

Vi fik en større donation fra firmaet SYSTEMATIC, som både gav et vandrensingsanlæg til en skole, hvor fraværet grundet diarre halveres, samt køb af medicin til fattige mod Malaria, Diarre og smerter, hvilket leigeledes har reddet et meget stort antal børn.

Vi samarbejser tillige med Soroptimisterne, som også har et projekt for vandrensning med Gruppos des Mamas i Angola, hvor vi forestår undervisningen. Der uddannes kun kvinder. Vi har uddannet 10 kvinder der kan bygge et vandrensningsanlæg, samt 20 kvinder der kan vedligholde både vandrensningsanlægget, pumpen og generatoren.

Et kommende projekt er effektiv dyrkning af landbrugsprodukter. Et projekt hvor 10 kvinder får en uddannelse og samtidig en indkomst fra et øget udkomme af dyrkningen af et stykke agerjord. Det kræver en forsendelse af landbrugsmateriel og en kurussperiode, samt opfølgning. Budgettet er på 120.000 kr. og der er i øjeblikket kun tilgået en brugt harve, hvorfor mere materiel og økonomi er ønsket.


Der trænes i at bygge vandrensningsanlæg.

Vandet bæres hjem til hytten.

Der er daglig "Store vaskedag"

Copyright 2018 OSJ-KH Dacia
Tilbage til indhold