OSJ history - OSJ-Dacia.org

Gå til indhold

OSJ history

Menu > Historie
Orden af ​​St. John of Jerusalem, Knights Hospitaller er en ikke-politisk, økumenisk, international kristen organisation der direkte nedstammer fra Johanniterordenen, der blev grundlagt i slutningen af ​​det 11. århundrede.
For korsfarerne var der etableret et vandrerhjem, for at give husly til pilgrime der besøge det hellige land. Under den første korstog blev denne hostel omdannet til et hospital for at tjene både pilgrimme og korsfarende.

1099AD Korsfarere stormede Jerusalems porte. Lederen, Godfrey de Bouillon, var så imponeret over hospitalet, at han gav det til en af ​​hans borge.

1100AD Krigen fortsatte og hospitalet voksede. Brødrene blev kendt som "St. John's Hospitals" og tjente anerkendelse som formidable krigere.

1113AD Pascal II og Jerusalems Konge anerkendte Ordens Bestemmelser og godkendte dens religiøse Regel.

1126AD Ved pavelige anerkendelse af Anastasius IV blev ordren anerkendt som Riddersorden og blev udpeget som "Ordo Militai S. Johanannes Baptistae Hospitalis Hiero-solimitani."

1128AD Grand Master Raymond De Puy vedtog at det ottepunktet Amalfi kors skulle erstatte det tidligere hvide kors.

1291AD Korsfarerne sluttede og de sidste kristne forsvarere, herunder ridders af St. John, blev drevet ud af det hellige land.

1309AD - Efter et kort ophold på øen Cypern fangede ridderne af St. John øen Rhodos. De forsvarede

1522AD Flygtede til Rhodes fra en stor belejring af muslimske tyrker i 1480, men blev endelig tvunget fra øen i 1522.

1530AD Ved traktat med kejser Charles V købte ridderne øen Malta. De første par år var afsat til styrkelse af øen og opbygning af store hospitaler og skoler.

1565AD Island Malta blev angrebet af tyrkiske styrker bestående af 138 skibe og 60.000 mænd. Forsvarerne var 700 riddere plus 8.000 tjenere, mænd i våben og byfolk. Efter en fire måneders kamp råbte ridderne. Næppe 10.000 tyrkiske tropper overlevede.

1791AD Et foruroliget Europa forårsaget af Napoleon og den franske Revolution kombineret med afskaffelsen af ​​de store franske præster og Ordens indtægtstab fik Ridderne til at indgå en traktat med tsar Nicholas I i Rusland, som senere blev "Protector of the Maltas ordre. "

1798AD Napoleon angreb Malta, og ridderne blev tvunget til at kapitulere. Mange riddere gik til St. Petersborg, hvor kejser Paulus senere blev valgt som Ordens 70. Stormester. Han etablerede to store priorater, en for det latinske tungemål  og en for den ortodokse tunge.

1798AD - St. John's orden fortsatte med at fungere, mens den blev yderliger centreret i Rusland.

1917AD Med afsættelsen af ​​tsar-nicholas II blev beskyttelse af orden og de hellige relikvier overført til det kongelige jugoslaviske hus Karageorgevic - tætte slægtninge til tsaren og medlemmer af den ortodokse kirke.

1962AD Kong Peter II i Jugoslavien blev "Protector of the Order." I 1964 blev han valgt som stormester. Han døde i 1970.

1973AD HVH Prins Andrej, yngste bror til kong Peter, blev Protector og senere, i 1978, Grand Master of the Order.

1985AD Grand Priory of the Americas, etableret i 1908, blev omorganiseret af prins Andrej.

1990AD Død af prins Andrej og regency.

Copyright 2018 OSJ-KH Dacia
Tilbage til indhold